Når du sidder med en masse forskellige udtræk fra Jeres økonomisystem og ikke lige kan finde en rapport som kan vise dine tal på netop den måde som du ønsker….. Så tager du måske Excel til hjælp. Det er der mange der vil gøre i din situation, og med Excel kan man da også udrette underværker med sine tal og data. Men – det kan være besværligt og det kan være et stort arbejde.

Måske har du brug for at lave det samme overblik hver uge eller måned
– og kan se frem til at bruge en masse tid på netop denne rapport?
Kunne du tænke dig at få hjælp til at gøre det meget lettere?

Sandheden er jo, at du har brug for tallene og den oversigt – ellers ville du slet ikke være gået igang med det store arbejde. Men du har også brug for at dine tal er valide og kan bruges igen og igen, og at de er 100% troværdige. Hvis du får lavet et værktøj som du skal bruge et stort stykke arbejde på hver gang du skal sætte det sammen – så er der flere faldgruber:

  • Du kan risikere at du kommer til at bruge forskellige rapporter der ikke er sat helt ens op og viser det samme måned for måned….
  • Du kan risikere at lave en formelfejl
  • eller måske helt komme til at glemme et sæt data….

Med en tilpasset exceløsning har du mulighed for at få et meget lettere og mere troværdigt resultat. Og du vil fremover kunne sammensætte din rapport på en brøkdel af den tid du ellers skal bruge.

Løsningen kan være at definere et antal rapporter i dit økonomisystem som skal bruges som dit datasæt.
Hvis du herefter trækker netop disse rapporter og gemmer dem et bestemt sted på din server eller pc, så kan der laves et værktøj der automatisk indlæser data i Excel og præsenterer dem som du ønsker. I realiteten bruges Excel her både som et regneark med skemaopstillinger og grafer – men også som en database hvor du løbende kan indsamle de helt nødvendige data.

Medarbejder med stakkevis af arbejde