WordPress muligheder

WordPress er som nævnt andetsted et system der benyttes til at lave hjemmesider og blogs.
Det er et  CMS-System (Content Manage System) der installeres på webserveren og som ikke kræver at du har yderligere installeret på din PC eller din tablet for at betjene det. Du skal bare have en browser – altså det program som du normalt bruger når du kigger hjemmesider.

WordPress er idag verdens mest benyttede CMS system – millioner af hjemmesider verden over er bygget ved hjælp af dette fleksible og effektive system.

Til systemet findes en masse færdige skabeloner – designs, som er næsten klar til brug når de installeres. Nogle er gratis . mens andre koster typisk nogle få hundrede kroner.
Og .- som ektra til systemet findes en række Plugins – – i tusindvis faktisk – der kan give ekstra funktionalitet på din side. Næsten lidt som ekstra udstyr til bilen.
Ligesom selve systemet findes der her både gratis – og betalingsversioner af mange forskellige plugins.

Blog eller hjemmeside – eller både og…

Almindelige hjemmesider er et antal sider der er sammensat i et bestemt hieraki, fc m undersider og undersider til undersider.

En blog er en række indlæg (posts) der vises oftest i kronologisk rækkefølge med de nyeste forrest.
Indlæg inddeles typisk også i kategorier således at det bliver lettere fx på en side med opskrifter at finde kageopskrifterne eller suppeopskrifterne – uden at man skal blade de hele igennem

Men – med WordPress har du begge muligheder – og kan kombinere dem som du har lyst.
Fx kan indlæggene benyttes til at publicere nyheder på siden, eller fx referater og arrangementsplaner på en foreningsside – mens hjemmesiden faste sider altid ligger i deres bestemte hieraki som du bestemmer.